Oolong & Maté

Oolong thee komt van de theeplant ( Camillia sinensis ). Deze theesoort is half geoxideerd terwijl zwarte thee volledig en groene thee niet geoxideerd is. Afhankelijk van het oxidatieproces kan oolong thee dus meer naar zwarte of groene thee smaken. Oolong thee groeit vooral in Taipei waarbij de unieke bodem en klimaat bijdragen aan de perfecte smaak van oolong thee. Oolong thee heeft veel gezonde eigenschappen zoals de positieve effecten op het lichaamsgewicht, het is bewezen dat deze uw lichaamsvet verminderd wanneer u deze dagelijks drinkt.

 Ook is deze thee goed voor hart en bloedvaten, dit komt doordat 

deze thee rijk is aan mineralen waaronder calcium, magnesium en kalium en helpt de hartslag te regulieren en het bloed te ontkalken. Laat deze oolong thee niet langer dan 3 minuten trekken anders bekomt u een bittere smaak en ook de temperattur van het water mag niet hoger dan 80 a 90° C zijn.

Maté is een aftreksel van de jonge blaadjes en knoppen van de matéplant. Deze worden gedroogd bij een open vuur, hierdoor krijgt deze een typische rokerige smaak. Maté werkt opwekkend vooral door de cafeïne. Deze drank wordt hoofdzakelijk gedronken in gezelschap en warm gedronken. In europa maakt men deze maté ook met koud water gemaakt als stimulerende energiedrank.

Belangrijk : zet telkens een deksel op uw kopje tijdens de inwerktijd om afkoeling te voorkomen.